Kamuti Jenőre emlékeztek vívóink

Egyetem

Tizenöt éve rendez a Debreceni Egyetem házi vívóbajnokságot hallgatóinak, a verseny 2005 januárjától a kétszeres világbajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes tőrvívó, Kamuti Jenő nevét viseli. A szemeszterenként meghirdetett eseményen az amatőrök és a profik egyaránt versenyezhetnek, a Debreceni Egyetem bármely hallgatója nevezhet a versenyre.

Egyre több érdeklődő van az egyetemen a vívás iránt, két testnevelési órai csoport is megtelt ebben a félévben. Az amatőr bajnokságot főleg számukra, a sport alapjaival ismerkedő hallgatók számára rendezzük – tájékoztatott Serra Solt szervező, az egyetemi vívóórák edzője.

A december 8-11. között rendezett Kamuti vívóbajnokságon összesen több mint ötvenen indultak, az első két napon az amatőrök, majd a profik versenyeztek, a napi fordulók egymástól függetlenek voltak, minden nap végén eredményt hirdettek és éremmel jutalmazták az első négy helyezettet (a bronzmeccset nem vívják le a sportolók, ezért két bronzérmet osztanak ki).

Eredmények:
Amatőr férfi párbajtőr 1. forduló:
1. Karikás Gábor
2. Kaczur Dávid
3. Kész Barna
3. Vad Lajos Csaba

Amatőr női párbajtőr 1. forduló:
1. Nedró Zsuzsanna
2. Türk Adrienn
3. Szóláth Alexandra
3. Dányi Zita Katalin

Amatőr férfi párbajtőr 2. forduló:
1. Kaczur Dávid
2. Bíró Csaba
3. Kovács Áron
3. Kész Barna

Amatőr női párbajtőr 2. forduló:
1. Nedró Zsuzsanna
2. Boda Emese
3. Dányi Zita Katalin
3. Szóláth Alexandra

Férfi párbajtőr profi:
1. Serra Solt
2. Sas József
3. Aranyos Gergő
3. Szűcs Gábor

Női párbajtőr profi:
1. Mihály Kata
2. Hanesz Júlia
3. Ágoston Réka
3. Major Petra

A Debreceni Egyetem a felsőoktatási vívó sport támogatásában élen jár az országban, tavasszal újra Debrecenben rendezik meg az egyetemisták és főiskolások sportági döntőjét.

unideb.hu