K+F+I Fórum az egyetemen

Egyetem

A Technológia- és Tudástranszfer Központ az INNOVA ügynökséggel közösen K+F+I Fórumot szervez december 12-én a Debreceni Egyetemen.

A rendezvényen részt vesz Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal létrehozásáért felelős kormánybiztos, aki 14 órától a kutatás, fejlesztés és innováció pályázati finanszírozásáról tart előadást.

– Mivel a tudomány, főleg a fejlesztés és az innováció iparszerűvé vált, olyan nemzeti programokat kell finanszírozni, amelyeknél világosan látszik, milyen terméket vagy szolgáltatást eredményeznek – hangsúlyozta Pálinkás József egy közelmúltban adott nyilatkozatában a Jedlik Ányos Klaszter által szervezett „Nemzeti innováció a hazai e-mobilitásban” elnevezésű konferencián.

A kormány a közelmúltban fogadta el a „Fokozatváltás a felsőoktatásban” címmel elkészült új felsőoktatási koncepciót. A felsőoktatás átalakításának célja, hogy a globális változásokkal és a kormány által megfogalmazott, hosszú távú célokkal összhangban álló, a társadalmi és gazdasági kihívásokra egyaránt válaszolni képes, tervezettebb és szervezettebb felsőoktatási rendszer jöjjön létre a következő évtizedben.

A december 12-i debreceni fórumon Nádai László, az EMMI politikai főtanácsadója ismerteti az új felsőoktatási stratégia kutatásfejlesztési és innovációs vonatkozásait.

A Pécsi Tudományegyetem frissen alapított spin-off cégéről és a kockázati tőke bevonás során jelentkező kihívásokrólMolnár Tímea, a PTE technológia transzfer iroda üzletfejlesztési menedzsere fog beszámolni. A délutáni rendezvénytBarabás Botond előadása zárja, aki az NI Hungary Innovációs és Nyitott Laboratórium Programjáról fog beszélni.

A fórumot megelőzően, a délelőtti Horizon2020 szekcióban az európai uniós kutatás-fejlesztési projektek finanszírozási lehetőségeiről és az eddigi pályázati tapasztalatokról hallhatnak előadásokat az érdeklődők a Nemzeti Innovációs Hivatal munkatársaitól. A Horizon2020 program nemzeti kapcsolattartóival (NCP, National Contact Point) személyes konzultációra is lehetőség nyílik az délelőtti szekciót követően.

A rendezvényre regisztrálni a http://www.techtransfer.unideb.hu weboldalon lehet.

A részletes program itt olvasható.