Árasszuk el dobozokkal az egyetemet!

Egyetem

Idén a Debreceni Egyetem Hallgató Önkormányzata (DEHÖK) is csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat ajándékgyűjtő „Cipősdoboz” akciójához.

A DEHÖK számos alkalommal bizonyította már, hogy a hallgatókkal együtt milyen nagy dolgokra képes. A különböző rendezvények bevételeiből és speciális adományok gyűjtésével nemcsak karácsonykor, hanem egész évben többször könnyítettek a hátrányos helyzetű, beteg, árva vagy mások okból a társadalom peremére szorult apróságok helyzetén.

Most újra itt a segítségnyújtás ideje! A szervezők december 1-19. között várják az akció keretében a dobozokat. A Cipősdoboz akció kezdetekor – 10 éve – még csak egy gyűjtőponton várták a csomagokat, 2010-re viszont már minden megyében több gyűjtőhelyet is kialakítottak. A leglényegesebb viszont az, hogy évről évre egyre többen vesznek részt a kezdeményezésben és ezzel több tízezer rászoruló gyermeknek szereznek örömet karácsonykor.

Az egyetemi hallgatóknak egyszerű a feladata: egy vagy több cipősdobozt kell megtölteniük olyan dolgokkal, amiknek ők is örültek volna gyermekként. Az ajándékok válogatásánál fontos, hogy vegyék figyelembe, körülbelül hány éves kislánynak vagy kisfiúnak szánják a dobozt! Csomagolják be és egyetemen található kari HÖK irodák közül a legközelebbi gyűjtőponton adják le ajándékunkat. Csak néhány perc összeállítani egy ilyen csomagot, de az a jól eső érzés, hogy szebbé tettük egy vagy akár több gyermek ünnepét, sokkal tovább tart majd.

A DEHÖK másik fontos adománygyűjtő rendezvénye a tavalyi évben már igen nagy sikerrel, az Apolló Mozival közösen megrendezett  „Mozizz a gyermekekért!” est lesz, amelynek teljes bevételét a Remény a Leukémiás Gyermekekért alapítvány számára ajánlják fel a szervezők.

Az est célja, hogy a fárasztó vizsgaidőszak és számonkérések előtt felhőtlenül kikapcsolódjanak a hallgatók úgy, hogy közben egy nemes ügyet szolgálva a belépő megvásárlásával támogatják a beteg gyerekeket.

A kezdeményezésnek tavaly is nagy sikere volt a hallgatóság körében és negyedmillió forintot sikerült összegyűjteni, ami igazán jó helyre került!

December 9-én 18-22 óra és 22-02 óra között lesznek vetítések, amelyre háromféle támogatói jegyet lehet vásárolni elővételben a DEHÖK Irodában.

A gyűjtések részleteiről minden információ megtalálható a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Facebook oldalán.

https://www.facebook.com/dehok.unideb

unideb.hu